Digital Detox Camp

Vi lever i en tid där teknologin och den digitala bundenheten accelererar. Med ständig tillgänglighet och närvaro i sociala medier går många omkring med en rädsla för att missa saker. FOMO, eller Fear Of Missing Out, har blivit så pass vanligt att det t.o.m har blivit ett eget begrepp. Att kolla mailen och sociala medier stup i kvarten och konstant ha koll på sina vänner och bekanta, gör det svårt att vara riktigt närvarande i det verkliga livet som händer här och nu.

På Digital Detox Camp träffas vi för att under några dagar avstå den digitala bundenheten. Vi är utan digital teknologi, istället umgås vi med varandra men också med oss själva. Vi utmanar och utforskar hur vi vill välja att förhålla oss till det ständigt ökande digitala flödet. Dagarna består av gruppsamtal, kreativa övningar och aktiviteter, både ute och inne, som alla inspirerar till insikt och ökad medvetenhet.

Ett tillfälle där du kan slappna av, släppa taget om jobb och åtaganden och hitta dig själv bortom digitaliseringen. Med möjlighet till egentid för att reflektera, motionera eller upptäcka naturen runt omkring.

Möjlighet till reflektion

# Känner du dig stressad när du inte är uppkopplad?

# Har det hänt att du haft mer fokus på skärmen än att umgås med nära och kära?

# Har du själv upptäckt att du inte varit närvarande i ett viktigt möte?

Digital Insikt

Under Digital Detox Camp har du möjlighet att börja utforska din digitala insikt. Med digital insikt får du frihet och ökar din medvetenhet runt ditt digitala beteende. Du gör ett aktivt val när du vill ha medveten skärmtid och har möjlighet att leva ett mer balanserat liv, både online och offline. Din hjärna får en chans att återställa sig för att bättre kunna hantera vardagen, både med och utan digitala enheter.

”Genom att spendera tid utomhus hjälper du kroppen och sinnet att slappna av. När du ger dig ut i naturen får du möjlighet att reflektera och utöva mindfulness på ett naturligt sätt.”

– Karina DiLucia, Grundare av Villa Insikt

Hur funkar det?

Deltar du under en helg anländer du under fredagen vid lunch och åker hem på söndag.

Dialog, reflektion och kreativa övningar. Du får utforska både i grupp och på egen hand.

Mat, frukt, kaffe, te och vatten – allt du behöver för att hålla energin uppe finns tillgängligt.

Pris: 3950 kr (inklusive  kurs, mat och logi)