Stilla äventyr och äkta upplevelser med närvaro

Generella trender i samhället är  att i sviterna efter den ökande digitaliseringen och ständiga tillgängligheten, börjar vi söka oss till det äkta och ursprungliga som en naturlig del i vår längtan efter en hållbar vardag med goda relationer. 

Body, mind and soul

Vi  har har fokus på hela människan i alla sina sammanhang, med hållbar människa som mål. 

Det allvarligaste misstaget du kan göra är att skippa återhämtningen.

Är du i behov av att skala ner lite på intrycken, vill du komma bort från det ständigt pågående informationsflödet i din vardag? Vill du få återhämtning och ny energi? Kom och prova på en unik upplevelse, ett stilla äventyr, där dagarna består av goda samtal, vila, kreativa övningar, stilla aktiviteter, både ute och inne som alla inspirerar till insikt och ökad medvetenhet. En vistelse i natursköna Innansjön ger lugn, ro och tystnad och du får uppleva hur det känns när du får återhämta dig.

För alla våra erbjudanden (om inte annat anges) gäller helpension i Villa insikt som ligger mitt i byn, med det skogliga rummet i norr, öppet landskap och sjön i söder. Under vistelsen har vi hela huset för oss själva, fri tillgång till naturen, tystnad, god mat och vedeldad bastu vid Göksjöns strand. Till alla våra erbjudanden gäller föranmälan, max 6 personer/tillfälle, bjud med några kompisar eller kom själv, ta med kläder för alla väder, en skrivbok du tycker om och en penna, det är allt du behöver allt annat finns på plats. Det är alltid en erfaren ledare som ansvarar för vistelsen och de stilla aktiviteterna och det finns alltid möjlighet att boka tid för enskilt samtal. Här nedan hittar du exempel på några av våra stilla äventyr.

Alla våra erbjudanden passar även för företag som vill ha en hälsofrämjande arbetsplats, med fokuserade medvetna medarbetare som orkar med både arbete och privatliv.

För företag tillkommer moms  på alla våra priser.

Villa Insikt  finns på  Instagram och  Facebook , där  lägger vi ut datum för alla våra erbjudanden.

Yoga och Vandring i Innansjön

Njut av tystnad och fantastisk natur under en helg i underbara Innansjön. Guidade vandringar med skogsbad, reflektion, samtal och kreativa övningar. Vi börjar dagen med ett Yoga pass på morgonen  och avslutar med ett yoga pass innan middagen. Yogaformen vi använder passar alla, inga förkunskaper behövs. Din investering till dig själv och din hälsa är 2995 kr  Incheckning fredag kl:18 och utcheckning söndag kl:12.

”Bara vara” dag

För dig som upplever att tiden inte räcker till, tycker att det är för länge att vara borta en helg, erbjuder vi  en återhämtningsdag för att prova på hur det känns att ”bara vara” utan krav och prestation. ”Bara vara” dagen är en dag för återhämtning och innebär en möjlighet att  ge dig själv tid att bara vara i nuet, du får prova på ett lugnt yogapass med fokus på andning och återhämtning, reflekterande vandring och goda samtal. Ge dig själv en dag med tid för reflektion och ny energi. Din investering till dig själv och din hälsa är 895:- Det ingår sopplunch, frukt, the och vatten.Dagen börjar kl:10 och slutar kl:17

”Off Grid” i 24 timmar

Goda samtal

Många lockas av tanken på att gå Off Grid, alltså att koppla bort sig från elnätet och klara sig helt på egen hand. Hos oss betyder Off Grid att under ett dygn koppla ur från internet och koppla av. Fokusera på att vara i nuet, tillsammans i en liten grupp prova på ett annorlunda dygn .Jag guidar och leder dig  genom dialog, reflektion och kreativa övningar, allt för att du ska öka din medvetenhet om dig själv och din omgivning och vad som är viktigt på riktigt i din vardag och i ditt liv. Ett helt teknikfritt dygn. Din investering till dig själv och din hälsa är: 1750 kr 

Retreat

Retreat kan bli ett riktigt spännande, stilla äventyr. Vad betyder ordet retreat? Retreat betyder att dra sig tillbaka. Traditionellt brukar det ske i stillhet och tystnad. I Villa Insikt använder vi ordet retreat i bemärkelsen ”att dra sig tillbaka” för reflektion, stilla rörelse och återhämtning. Vi har inte helt tysta retreater, vi har också samtal och meditation  under retreaten.Vår intention är att retreaten ska ge dig tid för reflektion, vila och återhämtning. Helt utan krav och prestation. Alla upplevelser som uppstår är värdefulla för vad de är. Vad som händer under en retreat varierar från tillfälle till tillfälle, från person till person. Det finns alltid möjlighet att boka tid med mig för enskilt samtal.

Vi kallar vår 24 timmars retreat för vandringsretreat – att gå till sig själv

Det är ett spännande stilla äventyr att få uppleva hur det är att vara i tystnad med sig själv, tillsammans med andra.Vi börjar kvällen med att samlas i salongen och i brasans sken dricker vi the och  samtalar en stund innan kvällen avslutas med en meditation. Därefter går vi in i tystnad  som ska vara tills vi kommer tillbaka från den reflekterande vandring och avspänningsövning, som vi gör tillsammans efter lunch dag två. Hemma från vandringen och efter avspänningsövningen bryts tystnaden. För  den som vill, samlas vi därefter för att  avsluta dagen, vi tänder brasan, samlas i salongen och delar med oss av våra upplevelser. Och det är viktigt att betona att det är frivilligt att dela med sig, du kan fortsätta dagen i tystnad om du hellre vill bevara upplevelsen i sitt hjärta. Ofta förundras man över den gemenskap som skapats, tack vare tystnaden och den ordlösa kommunikationen! Din investering till dig själv och din hälsa är 1200kr  Retreaten börjar fredag kl:18 avsluta lördag kl:18

”Ju trognare du lyssnar inåt, desto bättre ska du höra vad som ljuder omkring dig. Och blott den som hör kan tala.” Dag Hammarskjöld

Om du vill meta mer om våra erbjudanden, skicka ett meddelande så hör jag av mig.