MediYoga

MediYoga

MediYoga kallas även medicinsk yoga

MediYoga är en terapeutisk yogaform som utgår frånKundaliniyoga, en mycket gammal, ursprunglig yoga från norra Indien och Tibet. En av de äldsta former av yoga som människan känner till. Mediyoga tillhör de lugna yogaformerna, det som främst skiljer mediyoga från annan typ av yoga, är de långa sekvenserna av andningsövningar.Övningarna bygger upp ett ökat lugn inombords, ger en mental stabilitet, och skapar en större medvetenhet kring kroppen och det psykiska måendet.

Ett pass består av andnings-, kropps- och meditationsövningar och passar alla, inga förkunskaper behövs, du behöver inte vara vig eller vältränad, det går att anpassa yogarörelsena efter sina egna behov.

Vad säger forskningen?

Forskning på yoga har pågått i Sverige sedan 1998 då MediYoga Institutet deltog i historiens första svenska yogastudie. Sedan dess har MediYoga medverkat i 90% av den vetenskapliga forskningen på yoga i Sverige.

Mediyoga sägs starta upp en självläkningsprocess i kroppens system med hjälp av enkla rörelser, djupavslappning och meditation. Detta har i olika forskningsstudier visat sig ha god effekt när det gäller att minska stress och metoden lindrar även rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Många vittnar om att teknikerna hjälper dem att skapa bättre hälsa och balans i vardagen.

Den medvetna andningen är central inom mediyoga

De flesta övningarna går att göra oavsett underlag – golv, matta, stol eller säng – och är lugna och kontemplativa utan krav på prestation och kan utövas av alla, ingen förkunskap behövs.

Det centrala i mediyoga är att landa i sig själv och lyssna till vad som händer i kroppen och i sinnet. Den medvetna andningen finns med genom hela yogapasset, och övningarna anpassas efter deltagarnas individuella dagsform.

BOKA NU: Individuell instruktion och träning.

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar jag dig.

Läs mer om MediYoga

Vad vill du göra?

Hittar du inte svaret på dina funderingar? Eller vill du veta mer? Fråga gärna mig, skriv ett meddelande i kontaktformuläret eller ring 070-5894154 Jag svarar så snart jag kan måndag-fredag.
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt