Om Innansjön

Om Innansjön

Upplev friheten i Innansjön, en naturskön och spännande plats mellan Umeå och Skellefteå, den långsträckta byn med kulturmiljö av riksintresse, med äldre bevarad bymiljö och centralt belägen ståtlig skolbyggnad som idag är byagård.

Med bebyggelsen placerad mot skogskanten och odlingsmarkerna i sluttningen mot Göksjön.Här fanns tidigare förutom jordbruk även ett kalkbruk och fortfarande går det att vandra förbi och se de gamla kalkbrotten som numer är vattenfyllda.

Idag är tystnad en bristvara, i natursköna Innansjön finns en tystnad som måste upplevas, här finns både grön och blå miljö som båda främjar hälsan, här finns både det vilda och det lugna, det skogliga rummet i norr, öppet landskap och sjön i söder.

Här finns fina vandringsleder, rastplatser med timmerkojor och eldstäder, fin badplats med sandstrand. Här finns möjlighet till fysisk aktivitet, vandra, klättra, cykla, paddla, fiska eller att bara vara, vila och återhämta sig.

När man ger sig tid att stanna upp och titta på naturens detaljer, häpnas man över vilket fantastiskt konstverk det är.

BOKA boende i Villa insikt

Mina tips:

Cykeltur Göksjön runt, 20 km på främst grusväg i öppet odlingslandskap, du cyklar genom de vackra byarna Innansjön, Kvarnbyn, Bygdeträsk, Bygdeträskliden och där cyklar du längs Europas, ja kanske världens längsta björkallè.

Bjärnberget tre km utanför Innansjön, en hemlig skatt med klättring i världsklass och även ett fantastiskt fint utflyktsmål  Bjärnberget

Fäbodskogens Naturreservat  tre km från Innansjön  Fäbodskogens Naturreservat

Fiska i Göksjön och andra närliggande vatten, som ligger inom  Stora Bygdeträskets Fiskevårdsområde, läs mer på
Stora Bygdeträskets FVO

Innansjöns Kulturförening Det finns Kulturstig från gamla skolan ner till badplatsen ca 2,5 km med 12 frågor om kvinnliga kulturprofiler och på köpet en fin vandring efter gamla byavägen genom skog och öppet landskap.

Innansjön är en del av Burtäsk Experience, läs mer om spännande utbud i bygden. Burträsk Experience

Vad vill du göra?

Hittar du inte svaret på dina funderingar? Eller vill du veta mer? Fråga gärna mig, skriv ett meddelande i kontaktformuläret eller ring 070-5894154 Jag svarar så snart jag kan måndag-fredag.
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt