Vad händer i hjärnan när vi är närvarande

10 juli, 2020

meditation

Har du provat att vara medvetet närvarande?

Grattis, då är det stor chans att din hjärna har skapar ett unikt samarbete mellan nätverk som annars är varandras motsatser: fokus-systemet och dagdrömmar systemet. Ju mer närvarande eller mindful du är, desto mer integrerade blir de här nätverken, visar en studie på MIT, Massachusetts  Institute of Technology i Boston, USA.

– När en person kommer in i meditativt tillstånd kan vi se hur de två nervkretsarna börjar fungera tillsammans istället för att avlösa varandra, förklarar Adam Haar Horowitz, knuten till Gabrielilaboratoriet på MIT.

Spännande tycker jag, vad tycker du? Blir blir nyfiken och vill prova på Mindfulness?  Håll utkik, jag kommer att erbjuda både Prova på tillfällen och Kurser till hösten.

Jag vill också passa på att önska dig en långsam, vilsam och glädjefylld sommar,  ta hand om dig och dina relationer, ge dig själv tid för reflektion en stund varje dag och framförallt  njut av dagen.

Både företag och privatpersoner som vill ha verktyg för att öka sin medvetenhet, vara mer närvarande och öka sin förmåga att hantera stress är välkomna.

Lyssna på Agneta Lagercrantz  Intervju med forskaren Adam Haar Horowitz

Vad vill du göra?

Hittar du inte svaret på dina funderingar? Eller vill du veta mer? Fråga gärna mig, skriv ett meddelande i kontaktformuläret eller ring 070-5894154 Jag svarar så snart jag kan måndag-fredag.
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt