Vad händer i vår hjärna när vi är närvarande

4 oktober, 2023

meditation

Har du testat att bara sitta och ”Tomglo” ?

Grattis, då är det stor chans att din hjärna har skapar ett unikt samarbete mellan nätverk som annars är varandras motsatser: fokus-systemet och dagdrömmar systemet. Ju mer närvarande eller mindful du är, desto mer integrerade blir de här nätverken, visar en studie på MIT, Massachusetts  Institute of Technology i Boston, USA.

– När en person kommer in i meditativt tillstånd kan vi se hur de två nervkretsarna börjar fungera tillsammans istället för att avlösa varandra, förklarar Adam Haar Horowitz, knuten till MIT.

Spännande tycker jag, vad tycker du? Blir blir nyfiken och vill prova på Mindfulness?  En helgretreat i Villa Insikt? En Digital Detox helg med ”dopaminfasta” Håll utkik, jag erbjuder fortlöpande tillfällen i Villa Insikt.

Jag vill också passa på att önska dig en långsam, vilsam och glädjefylld dag, ta hand om dig och dina relationer, ge dig själv tid för reflektion varje dag och framförallt  njut av dagen.

Både företag och privatpersoner som vill ha verktyg för att öka sin medvetenhet, vara mer närvarande och öka sin förmåga att hantera stress är välkomna.

Lyssna på Agneta Lagercrantz  Intervju med forskaren Adam Haar Horowitz

Kontakt